Mindset wat kun je er mee?

Tegenwoordig word je ermee om de oren geslagen en iedereen weet er wel iets over te zeggen. Vrij vertaald betekent Mindset; de manier van denken van een persoon en zijn of haar mening.  Een mentale houding of neiging, een vaste mentaliteit. Als Nederlands synoniem wordt vaak gekozen voor de woorden instelling, mentaliteit of denkpatroon.

Het mag duidelijk zijn dat iemand die er al van uit gaat dat iets toch niet gaat lukken en altijd de negatieve benadering heeft niet de juiste mindset heeft. Je dwingt dan af waar je bang voor bent en dat wordt dan ook de waarheid. Heel voorspelbaar en niet de juiste aanpak om uitdagingen aan te gaan.

Als de Nederlandse hardloopster Sifan Hassan op haar 1500 meter niet de juiste mindset had dan was ze nooit eerste geworden. Hassan viel, stond op en won de race. Als dat geen mindset is!

Denkprocessen kun je opdelen in een twee categorieën.

Jouw identiteit: Het beeld wat je van jezelf hebt gevormd door gedachten in je hoofd. Bijvoorbeeld; dit lukt me niet het is me nog nooit gelukt of de positieve versie; dat gaat me zeker lukken!

Jouw overtuigingen: Dit zijn gedachten over zaken die buiten jou liggen. Bijvoorbeeld; deze relatie gaat toch weer niet lukken met aan de andere kant, ik weet zeker dat deze relatie gaat lukken.

Het mag duidelijk zijn dat geconditioneerd gedrag jouw mindset meestal niet in de juiste richting duwt. Een negatieve insteek leidt nooit naar een positieve mindset. Laten we ons dus een beetje bewust worden van onze gedachten en realiseer je dat er voldoende negatieve personen zijn en jij daar waarschijnlijk niet toe wil behoren. Verander je mindset, neem beslissingen en ga ervoor. Heb je een beetje hulp nodig? Bel me dan voor een eerste gratis intakegesprek. Maak nu een afspraak!

Sending
User Review
0 (0 votes)
Comments Rating 0 (0 reviews)