Koude techniek

Voordelen van de kou

Koud douchen en bruin vet aanmaken. Wat is de ware gedachte erachter. Niemand staat te juichen als hij onder een koude douche moet gaan staan. Het nemen van een ijsbad klinkt al helemaal niet aantrekkelijk. Waarom staat het dan toch zo in de belangstelling? Pionier op dit gebied is Wim Hof ook wel bekend als de iceman.

Vanuit de wetenschap zijn er inmiddels voldoende onderbouwingen dat het daadwerkelijk voordelen kan opleveren. Enkele belangrijke elementen zijn: Mentaal word je sterker en je leert je beter focussen, je metabolisme gaat omhoog waardoor je bruin vet aanmaakt, je energie verbeterd door stimulatie van hormonen, vasomotie (doorbloeding) en metabolisme.

Ook op de website van de Nederlandse hartstichting staat informatie over bruin vet. “Ons lichaam bevat wit en bruin vet. Wit vet is ongezond. Daar hebben we te veel van als we te zwaar zijn. Maar bruin vet is juist gezond doordat het energie, opgeslagen in suikers en vetten, omzet in warmte. En als extra bonus overtollig vet in ons lichaam verbrandt.”

Koude techniek

Koud douchen zorgt er voor dat je bruine vetcellen uit de slaapstand komen. Vervolgens zetten ze energie uit suikers en vetten om in warmte. Dit alles zorgt voor enorme gezondheidsvoordelen.

Koud douchen is dus een begin om je lichaam weer in beweging te krijgen. Het helpt in de stap naar meer vitaliteit. Wil je echt ondervinden wat koude techniek voor jou kan betekenen dan moet je wellicht een ijsbad kopen.

Kom in contact

Vitaliteitsblogs? There you go!

Buteyko ademhalingVitaliteit
29 maart 2024

Buteyko ademhaling: Een diepgaande duik in gezondheid

Buteyko ademhaling: Een diepgaande duik in gezondheid Ademhalen. Het is iets wat we doen zonder erbij na te denken, maar wat als ik je vertelde dat de manier waarop we…
psoas stress oefening ademenVitaliteit
27 februari 2024

Psoas, stress, pijn in de lage rug, in de heupen of in een bil.

Psoas, stress, pijn in de lage rug, in de heupen of in een bil. De Psoas, ook wel bekend als de grote lendenspier, is een van de grootste spieren in…
Psoas de spier van jouw ziel.jpgVitaliteit
14 februari 2024

Psoas de spier van jouw ziel

Waar ligt de Psoas? Diep in je lichaam bevindt zich de psoas, een spier (eigenlijk 3 spieren) die de verbinding vormt tussen je boven- en onderlichaam. De psoas loopt van…
Sending
User Review
0 (0 votes)
Comments Rating 0 (0 reviews)