Koude techniek

Voordelen van de kou

Koud douchen en bruin vet aanmaken. Wat is de ware gedachte erachter. Niemand staat te juichen als hij onder een koude douche moet gaan staan. Het nemen van een ijsbad klinkt al helemaal niet aantrekkelijk. Waarom staat het dan toch zo in de belangstelling? Pionier op dit gebied is Wim Hof ook wel bekend als de iceman.

Vanuit de wetenschap zijn er inmiddels voldoende onderbouwingen dat het daadwerkelijk voordelen kan opleveren. Enkele belangrijke elementen zijn: Mentaal word je sterker en je leert je beter focussen, je metabolisme gaat omhoog waardoor je bruin vet aanmaakt, je energie verbeterd door stimulatie van hormonen, vasomotie (doorbloeding) en metabolisme.

Ook op de website van de Nederlandse hartstichting staat informatie over bruin vet. “Ons lichaam bevat wit en bruin vet. Wit vet is ongezond. Daar hebben we te veel van als we te zwaar zijn. Maar bruin vet is juist gezond doordat het energie, opgeslagen in suikers en vetten, omzet in warmte. En als extra bonus overtollig vet in ons lichaam verbrandt.”

Koude techniek

Koud douchen zorgt er voor dat je bruine vetcellen uit de slaapstand komen. Vervolgens zetten ze energie uit suikers en vetten om in warmte. Dit alles zorgt voor enorme gezondheidsvoordelen.

Koud douchen is dus een begin om je lichaam weer in beweging te krijgen. Het helpt in de stap naar meer vitaliteit. Wil je echt ondervinden wat koude techniek voor jou kan betekenen dan moet je wellicht een ijsbad kopen.

Kom in contact

Vitaliteitsblogs? There you go!

corporate business coachingVitaliteit
12 juli 2024

Corporate of Business coaching

Corporate of Business coaching Wat is eigenlijk corporate of business coaching? Bij een traject corporate (business) coaching gaan we een transformatie traject aan. Middels 1 op 1 gesprekken ontdekken we…
buteyko auto immuun ziekteVitaliteit
23 mei 2024

Buteyko en auto immuunziekten

Buteyko en auto immuunziekten. Het valt me als Buteyko ademtherapeut op dat er de laatste maanden steeds vaker “auto immuunziekten” voorbij komen. Ook word ik als Buteyko ademtherapeut vaker en…
Psoas de spier van jouw ziel.jpgVitaliteit
13 mei 2024

Waar ligt de psoas?

Waar ligt de Psoas? Diep in je lichaam bevindt zich de psoas, een spier (eigenlijk 3 spieren) die de verbinding vormt tussen je boven- en onderlichaam. De psoas loopt van…