Koude techniek

Voordelen van de kou

Koud douchen en bruin vet aanmaken. Wat is de ware gedachte erachter. Niemand staat te juichen als hij onder een koude douche moet gaan staan. Het nemen van een ijsbad klinkt al helemaal niet aantrekkelijk. Waarom staat het dan toch zo in de belangstelling? Pionier op dit gebied is Wim Hof ook wel bekend als de iceman.

Vanuit de wetenschap zijn er inmiddels voldoende onderbouwingen dat het daadwerkelijk voordelen kan opleveren. Enkele belangrijke elementen zijn: Mentaal word je sterker en je leert je beter focussen, je metabolisme gaat omhoog waardoor je bruin vet aanmaakt, je energie verbeterd door stimulatie van hormonen, vasomotie (doorbloeding) en metabolisme.

Ook op de website van de Nederlandse hartstichting staat informatie over bruin vet. “Ons lichaam bevat wit en bruin vet. Wit vet is ongezond. Daar hebben we te veel van als we te zwaar zijn. Maar bruin vet is juist gezond doordat het energie, opgeslagen in suikers en vetten, omzet in warmte. En als extra bonus overtollig vet in ons lichaam verbrandt.”

Koude techniek

Koud douchen zorgt er voor dat je bruine vetcellen uit de slaapstand komen. Vervolgens zetten ze energie uit suikers en vetten om in warmte. Dit alles zorgt voor enorme gezondheidsvoordelen.

Koud douchen is dus een begin om je lichaam weer in beweging te krijgen. Het helpt in de stap naar meer vitaliteit. Wil je echt ondervinden wat koude techniek voor jou kan betekenen dan moet je wellicht een ijsbad kopen.

Kom in contact

Vitaliteitsblogs? There you go!

Uncategorized
18 september 2023

Stress reductie met ademen

https://youtu.be/Pin0Ez8bs58
familieopstelling inzichten eindhovenVitaliteit
21 augustus 2023

De Verhelderende Inzichten van een familieopstelling (Eindhoven)

De Verhelderende Inzichten van een familieopstelling in Eindhoven Familieopstellingen, een krachtige therapeutische methode, heeft de afgelopen jaren veel aandacht gekregen. Daarom wordt een familieopstelling gezien als een effectieve manier om…
beperkende gedachtenVitaliteit
19 juli 2023

Beperkende overtuigingen kunnen schadelijk zijn voor je gezondheid.

Beperkende overtuigingen kunnen schadelijk zijn voor je gezondheid. "Toxic beliefs can be hazardous to your health." Toxic beliefs ofwel beperkende overtuigingen zijn als kleine Gremlins die op je schouders zitten…