Koude techniek

Voordelen van de kou

Koud douchen en bruin vet aanmaken. Wat is de ware gedachte erachter. Niemand staat te juichen als hij onder een koude douche moet gaan staan. Het nemen van een ijsbad klinkt al helemaal niet aantrekkelijk. Waarom staat het dan toch zo in de belangstelling? Pionier op dit gebied is Wim Hof ook wel bekend als de iceman.

Vanuit de wetenschap zijn er inmiddels voldoende onderbouwingen dat het daadwerkelijk voordelen kan opleveren. Enkele belangrijke elementen zijn: Mentaal word je sterker en je leert je beter focussen, je metabolisme gaat omhoog waardoor je bruin vet aanmaakt, je energie verbeterd door stimulatie van hormonen, vasomotie (doorbloeding) en metabolisme.

Ook op de website van de Nederlandse hartstichting staat informatie over bruin vet. “Ons lichaam bevat wit en bruin vet. Wit vet is ongezond. Daar hebben we te veel van als we te zwaar zijn. Maar bruin vet is juist gezond doordat het energie, opgeslagen in suikers en vetten, omzet in warmte. En als extra bonus overtollig vet in ons lichaam verbrandt.”

Koude techniek

Koud douchen zorgt er voor dat je bruine vetcellen uit de slaapstand komen. Vervolgens zetten ze energie uit suikers en vetten om in warmte. Dit alles zorgt voor enorme gezondheidsvoordelen.

Koud douchen is dus een begin om je lichaam weer in beweging te krijgen. Het helpt in de stap naar meer vitaliteit. Wil je echt ondervinden wat koude techniek voor jou kan betekenen dan moet je wellicht een ijsbad kopen.

Kom in contact

Vitaliteitsblogs? There you go!

verbonden ademhalingVitaliteit
16 mei 2023

De kracht van verbonden ademhaling.

Kracht van verbonden ademhaling In onze drukke en veeleisende wereld verliezen we soms het contact met onszelf en raken we verstrikt in de chaos van het dagelijks leven. We zoeken…
Vitaliteit
10 april 2023

International Breathing Day

International Breathing Day Morgen, 11 april wordt World Breathing Day gevierd. Het is een jaarlijks wereldwijd evenement dat in het leven is geroepen door de International Breathwork Foundation om genezing…
adem yoga wandel retreat spanjeVitaliteit
27 maart 2023

Adem en Yoga retreat in Spanje

Veerkracht opdoen tijdens het Adem en Yoga retreat in Spanje Na het organiseren van een succesvolle retreat in september 2022 in de Ardennen hebben we besloten om de natuur er…