Hoe verander je je Mindset?

De weg naar een vitale mindset heeft meerdere aspecten. Hoe verander je jouw mindset?
Je mindset veranderen is soms een ingewikkelde klus. Jouw geschiedenis, jouw ervaringen, jouw beschadigingen en angsten kunnen nieuwe gedachtelijnen in je hersens hebben aangelegd. Voor jou voelt dat dan als de waarheid. De mogelijke alternatieven zie je direct als valkuilen en wil je ten koste van alles vermijden. Je weet op een bepaald moment ook niet anders en hoe vaker je eraan denkt hoe meer je vertrouwt op jouw “nieuwe waarheid”. Iedere dag komen er wel tot 60.000 gedachten langs, 95% van deze gedachten komen iedere dag weer opnieuw voorbij. Jouw nieuwe waarheid komt dus ook iedere dag opnieuw voorbij.

Angst speelt hier vaak een rol bij omdat we die ervaring juist willen vermijden. Jouw nieuwe waarheid voelt zo echt dat je er vaak ook niet omheen kunt en dus voelt het als een onmogelijke klus. Bewustwording is meestal een eerste stap om tot inzicht te komen. Een eerste stap van meerdere stappen want jouw mindset veranderen blijkt soms toch een ingewikkeld proces.

Willen veranderen en zelfreflectie zijn onmisbaar in een verander traject. Je bent geneigd om bij de echte waarheid vandaan te blijven en vast te houden aan jouw nieuwe waarheid want dat voelt vertrouwd.

In een ontspannen omgeving met humor stel ik je vragen die je tot een ander inzicht zullen brengen. Bewustwording wordt daarmee opgewekt waarna de reis naar een vitale mindset en het veranderen van jouw mindset is begonnen.
Lees ook coaching naar een vitale mindset.

Maak eens vrijblijvend een afspraak voor een gratis introductie gesprek. Veranderen is minder moeilijk dan je denkt, het is een kwestie van echt “willen”. Vind je jezelf de moeite waard en heb jij lef om je mindset te veranderen op weg naar een vervuld leven met liefde en geluk? Maak dan nu een afspraak!

Sending
User Review
0 (0 votes)
Comments Rating 0 (0 reviews)