We leven allemaal wel eens met teveel aannames, geconditioneerd gedrag, negatieve emoties en onduidelijke overtuigingen. Waarom eigenlijk? Geconditioneerd gedrag is het proces waarin het gedrag verandert als gevolg van zijn of haar ervaringen.

Dat klinkt en is eigenlijk heel logisch. Het horen van stromend water leidt er soms toe dat je naar het toilet moet. Geconditioneerd gedrag wordt soms een gedragspatroon. Als ik in een maand tijd, drie keer iets bestel op Internet en het wordt niet geleverd, vertrouw ik webwinkels dan nog wel? Het kan gewoon domme pech zijn en toch veroorzaakt geconditioneerd gedrag onbewuste blokkades. Een baas die twee keer moppert op een werknemer, een werknemer die in een week tijd, twee grote vergissingen maakt. Wat is het effect bij die werknemer?
Wat is het effect wanneer ik kriebelhoest of erger krijg? Het kan waar zijn dat je verkouden wordt en het kan ook zijn dat je te weinig hebt gedronken en een droge keel hebt…… Niet alles wat wordt gezegd is ook daadwerkelijk waarheid.

Define your body, define your future!
(Dr. Joe Dispenza)

In het boek “Jij bent de Placebo” van Dr. Joe Dispenza wordt gesproken over dit en talloze andere onderwerpen die het lezen en onderzoeken zeker waard zijn. In zijn meditaties spreekt hij over “define your body, define your future”. Mooi om te ervaren dat met een positieve en vitale mindset veel meer bereikt kan worden dan we voor mogelijk houden. Geconditioneerd gedrag is lang niet altijd wenselijk en belemmert ons in onze groei naar een vitale mindset.

Vitale mindset

Geloof daarom niet direct wat je denkt en sta eens stil bij de andere opties die er mogelijk zijn. Jouw mindset kan een wereld van verschil maken. Een vitale mindset opent ook deuren die anders gesloten blijven, nieuwe kansen, nieuwe belevenissen, hernieuwde energie. Alleen al daarom is het de moeite waard om hier eens aandacht aan te schenken. Niet alleen een coaching gesprek, ook dagelijkse meditaties, yoga, bepaalde eetgewoontes, het kan je helpen om weer hernieuwde stappen in de toekomst te maken.
Meer weten? Bel of mail, het intake gesprek is gratis.

Sending
User Review
0 (0 votes)
Comments Rating 0 (0 reviews)