Buteyko en auto immuunziekten.

Het valt me als Buteyko ademtherapeut op dat er de laatste maanden steeds vaker “auto immuunziekten” voorbij komen. Ook word ik als Buteyko ademtherapeut vaker en vaker benaderd door cliënten die auto immuun aandoeningen of verschijnselen hebben. In het reguliere traject lopen ze vast en de medicijnen verlichten soms wel maar lossen het probleem niet op. Niet zelden beïnvloed het ook het slaappatroon waardoor de klachten verergeren en het vertrouwen op een beter leven ook niet groeit.

Vage klachten en ademhaling

Wat we hierbij zelden bespreken is dat deze aandoeningen in veel gevallen ooit zijn begonnen als “vage” klachten. We kennen ze wel, die klachten waar we al snel van zeggen; gaat wel over…
De lijst met aandoeningen welke met de Buteyko methode sterk zijn te verminderen of zelfs zijn te voorkomen lijkt wel langer en langer te worden. Nu zeg ik niet dat alle aandoeningen zijn op te lossen of te vermijden maar een aandachtig oog naar de ademhaling is op zijn minst het bekijken waard.

Welke processen beïnvloeden mijn ademhaling

Veel cliënten weten niet wat er nu daadwerkelijk gebeurt als de ademhaling structureel verkeerd (disfunctioneel) is. Er gebeurt echt iets met je metabolisme, zenuwstelsel en organen. Om over je denkvermogen en mindset maar niet te spreken want alles is met elkaar verbonden. Dat hier uiteindelijk ook auto immuunziekten uit voort kunnen komen verbaasd mij niet.

De Buteyko methode helpt je om je lichaam beter te verzorgen

Door beter te gaan ademen geef je jouw lichaam de juiste “voeding”. Binnen enkele weken kun je je anders gaan voelen en merk je dat er iets veranderd. Slaappatronen, spijsvertering, alertheid, stress niveaus, het verandert allemaal. Vaak denken we ”het zal wel” ik heb dat nu eenmaal en moet me daar maar bij neerleggen. Als Buteyko ademtherapeut kan ik dan alleen maar zeggen; ‘ik zou het eens proberen’. Kom eens langs maak een afspraak en doe de oefeningen die ik je aanreik. Laten we dan eens kijken hoe snel je je beter voelt en wat er met jou en je lichaam gebeurd. Beter ademhalen is oefenen, dus begin nu en neem jouw ademhaling eens goed onder de loep.

Ademhaling is een krachtig medicijn

Op ieder moment van de dag kan ik mijn ademhaling inzetten om rustiger te worden. Stress wordt minder en focus wordt groter, alertheid groeit en ik voel een gezond rust.
Bij een kennismaking kijken we samen naar jouw adempatroon, we bespreken hoe je ademt, te snel, door de mond, het is allemaal van invloed op je gezondheid. Ik leer je op de juiste manier te ademen waardoor er meer rust, lees zuurstof, in je lichaam kan worden opgenomen. Wanneer we beide overtuigd zijn van de kracht van het ademhalen gaan we aan de slag, zodat je iedere keer wanneer je op bezoek komt weer wat beter bent gaan ademhalen. Lees ook eens het artikel Buteyko ademtherapeut.

laten we in ieder geval, ook als je een auto immuunziekte hebt en denkt dat je ademhaling beter kan eens kennismaken!

Je kunt ook inschrijven voor een workshop ademhalen. Hierin krijg je de eerste theoretisch en praktische tips aangereikt.