Beperkende overtuigingen kunnen schadelijk zijn voor je gezondheid.

“Toxic beliefs can be hazardous to your health.”

Toxic beliefs ofwel beperkende overtuigingen zijn als kleine Gremlins die op je schouders zitten en zelfbeperkende gedachten in je oren fluisteren.
Deze gedachten vertroebelen en beperken je geest met zelftwijfel en voorkomen dat je je volledige potentieel ontgrendelt. Ze geven je ook het gevoel dat je het niet waard bent en succes niet verdient.
Ik heb geleerd dat je alles kunt bereiken wat je wilt, maar er waren ook momenten dat ik wel aan mezelf twijfelde. Resultaat? Ik bevond me in het drijfzand van mislukkingen en problemen die ik maar kon bedenken emotioneel, fysiek, psychologisch, mentaal en sociaal!
We hebben ze allemaal “beperkende overtuigingen” waaraan we ons soms vastklampen, waardoor we niet ons volle potentieel kunnen benutten.

Wanneer ik aan mezelf twijfel, herinner ik mezelf eraan dat beperkende overtuigingen 99% van de problemen in het leven veroorzaken – en dat is niet iets dat ik in mijn leven wil!

Imposter syndroom

Hier is een veel voorkomende beperkende overtuiging die je in een zo vroeg mogelijk stadium wilt elimineren.
“Ik ben onwaardig wat ik heb” – Het bedriegersyndroom ook wel imposter syndroom genoemd.
Ondanks alle successen die je bereikt hebt, voel je je niet capabel. Net alsof ik doe of ik de zelfverzekerde en succesvolle persoon was die iedereen denkt dat ik ben. Hoeveel bewijs er ook is voor het tegendeel, het imposter syndroom vertroebelt je geest. Deze zelfbeperkende gedachten laten je iets geloven tegen je capaciteiten in. Je hebt het gevoel dat je doet alsof, en vroeg of laat zal iedereen het beseffen.
Een recent onderzoek wijst uit dat tot wel 70% van de mensen wel eens last heeft van deze beperkende overtuigingen.

Wat kan je helpen?

  • Neem eens wat afstand van je gedachten door een ademhalingsoefening te doen. Minder ademen bijvoorbeeld door de neus vanuit de buik brengt je al snel tot rust. Adem eens 5 seconden in door de neus en 7 seconden uit. Je zult merken dat, als je deze oefening 3 minuten doet het al een heel stuk rustiger wordt.
  • Stel jezelf eens de vraag is het allemaal waar wat ik denk?
  • Ga eens praten met iemand die liefdevol naar jou kan luisteren.

Jouw adem kan je ankerpunt zijn!

Als adem en mindsetcoach kom ik dit regelmatig tegen.  Laat deze Toxic beliefs ofwel beperkende overtuigingen jouw leven en keuzes niet bepalen, deze gedachten zijn giftig. Grijp op tijd in en onderneem actie, je kunt veel meer dan dat de Gremlins je proberen te vertellen!

Wil je meer informatie of een persoonlijk coach traject starten dan kun je rechtstreeks contact opnemen.

Sending
User Review
0 (0 votes)
Comments Rating 0 (0 reviews)