Ademen het lijkt zo gewoon!

Verbeter je gezondheid door beter te gaan ademhalen.

Ademhalen doen we allemaal en we staan er nooit bij stil hoe we ademhalen of wat er nu eigenlijk gebeurt als we ademen. Het is blijkbaar zo vanzelfsprekend dat we het ook niet in de gaten hebben als we verkeerd of disfunctioneel ademhalen. Pas als we het benauwd krijgen of ademnood en zuurstof tekort ervaren trekken we aan de bel.

Een arts kan dan meestal een diagnose stellen en een behandeling opstarten. Of dit altijd noodzakelijk is vragen we ons misschien niet af. Toch is het zo dat als we ons kunnen aanleren verkeerd te ademen dan kunnen we het ook leren om weer goed te ademen. Tijdens mijn dagelijkse bezigheden kom ik het regelmatig tegen dat de ademhaling niet helemaal klopt. Je ademt te snel, je ademt te hoog in de borst, je buik (middenrif) gaat niet of nauwelijks naar buiten bij het ademhalen, je ademt voornamelijk door de mond. Het zijn maar enkele voorbeelden die mij dagelijks opvallen.

verbeter je gezondheid ademenIn vrijwel alle gevallen mogen we stellen dat we vroeg of laat lichamelijk of psychisch last krijgen van verkeerd ademen. Zelf heb ik ervaren dat ik (waarschijnlijk na narcose) anders ben gaan ademen. Ik ondervond dat aan den lijve zelf en had niet in de gaten dat ik tijdens het hardlopen door mijn mond ademde. Koude niet gefilterde lucht slokte ik met gretigheid naar binnen. Door te snel, te hoog en door de mond te ademen veranderd het proces van zuurstof opname in het lichaam.

Covid en Buteyko ademhaling

Door regelmatige ademhalingsoefeningen te doen adem ik nu ook weer tijdens het sporten door mijn neus. Ook bij Covid patiënten blijkt vaak een verstoorde ademhaling van toepassing te zijn. Herken je mogelijke problemen bij jouw ademhaling of wil je ondersteund worden na Covid, onderneem dan actie.

Steeds vaker worden er met onder andere de Buteyko methode ademhalingsproblemen en lichamelijke en psychische problemen verzacht of opgelost. Er is een complete lijst met 150 aandoeningen beschikbaar waar aanwijsbaar oplossingen voor zijn met de Buteyko methode. Wil je meer weten over de Buteyko methode of jouw ademhaling eens onder de loop nemen, neem dan gerust eens contact op.

Bel me dan voor een eerste gratis intakegesprek. Maak nu een afspraak!

Sending
User Review
0 (0 votes)
Comments Rating 0 (0 reviews)